Veckans katt

Veckans katt v. 16

2012-04-22 19:49 #0 av: Imasy

För två månader sedan togs beslut om att omgående omhänderta 23 katter som bodde i en barack i ett industriområde utanför Mora. Katternas ägare hade flyttat till annat boende men lämnat katterna.

Läs mer om detaljerna i detta ärende påhttp://hilbertshotell.net/page36.php?post=246 Ingen av katterna är längre kvar i baracken.

En person som tidigare bott i närheten av baracken tog hand om tre katter för att omplacera dem. Genom Kattjourens nätverk har fyra av katterna kommit till jourhem och en dräktig katta har tagits om hand av katthemmet i Kristinehamn. Sju katter finns i jourhem i Mora och Orsa. Två av dessa katter har ungar så de ska inte flytta förrän ungarna blivit minst tolv veckor, dvs från mitten av juni. Fem av sammanlagt sju kattungar är tingade.

 Cissi finns på katthemmet i Kristinehamn.

Kattmamman, Katitsi, har en medfödd defekt i vänster knäskål och innan hon är redo att flytta måste hon opereras och operationen kommer att följas av en konvalecenstid på åtta veckor. Operationen kommer att kosta 17000 kr och därför måste pengar samlas in men jag återkommer om praktiska detlajer senare. Jag har i alla fall blivit lovad 500 kr av en som jag känner.

Hittills har sju katter fått nya permanenta hem genom Kattjourens nätverk! Tyvärr hann den förra kattägaren ta en katta från baracken till okänd plats. Det finns nu 15 katter plus två kattungar som söker permanenta hem utspridda från Mora till Stockholm och Kristinehamn.

Laban finns i Åkersberga.


Katterna finns runt Stockholm, i Kristinehamn och i Mora. Dessutom finns det två kattungar i Falun som behöver ett hem i slutet av maj. Beskrivningar och bilder finns på min hemsida på de katter som finns i Mora/Orsa och Falun.

Av de vuxna katter som finns i Mora och Orsa behöver den keliga, sällskapliga Maggan ett permanent hem snarast för hon längtar efter mer sällskap än vad jag kan ge henne. Sonja och Selma är lite tillbakadragna och håller sig alltid intill varandra. De behöver komma tillsammans till ett hem med kattvana där man har lite tålamod och där man förstår att Sonja och Selma måste få lite tid på sig. Det går redan nu att klappa dem lite. De behöver ett permanent hem ju förr dess bättre. Love är en ung hankatt som vill ha kattsällskap och är redo att flytta omgående efter att han blivit kastrerad den 24 april. Han är också lite tillbakadragen men är klappbar. Julius är en stabil vuxen hankatt som kan flytta efter att han blivit kastrerad den 24 april.

Leo finns i Haninge.

För kontaktinformation om resten av katterna går det bra att ringa 0730-417354 eller skicka ett PM till Anunnaki här på ifokus.

Som jag skrivit på min hemsida har länsstyrelsen låtit detta ärende pågå alldeles för länge, sju år, vilket är illa.

Det finns dock några riktigt positiva saker i detta ärende. Så länge en katt fanns kvar i och runt baracken ägde den förra ägaren katten. Tills alla katterna var infångade åkte en kvinna, samma kvinna som fångade in katterna, till baracken och gav dem mat en gång per dag. Tack vare kattägrens Gode man har kvinnan fått ekonomisk ersättning för mat en gång per dag och katt, milersättning för att åka dit och ersättning för ett veterinärbesök på sammanlagt 2100:-!


Lukas finns också i Haninge.

Den polis i Dalarna som handlägger detta ärende har varit mycket tacksam för den hjälp polisen har fått både med infångnade, uppstallning mm av katterna. Kvinnan som fångade in katterna och jag är nu lovade att få ersättning för mat och sand till de katter som vi haft och fortfarande har i våra hem. Troligen kommer kvinnan som fångade in katterna att dessutom få ersättning från polisen för tid som hon ägnade åt att fånga in alla katterna. Jag är övertygad om att den aktuella polisen är mycket glad över att inte behöva ta beslut om några avlivningar. Han är verkligen ett gott exempel på en  polis med god vilja och gott samarbete i ett kattärende.

PS Hittar den som läser detta något fel i antal katter, är jag tacksam om jag får reda på det så att jag kan rätta till det.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2012-04-23 16:23 #1 av: Hawknestgrove

Underbart av er att ha ställt upp på dessa finingar. Hoppas polisanmälan  mot personen som lämnade dem också är gjord. Men känner jag Annunaki rätt, så är det fixat.

 

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2014-11-09 11:06 #2 av: Torparmor

Kanske inte så lätt om den personen har fått Gode man och flyttat till särskilt boende

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.